Tutorial, the art of living – Een grotezaalproductie

Eind Maart ging de voorstelling Tutorial the art of living in première op festival CEMENT.

Samen met regisseuse Eva Line de Boer onderzocht ik de intimiteit van het internet. Wendy Lubberding schreef een recensie voor de theaterkrant.

EEN BONTE MASH-UP VAN BLOGS EN VLOGS

Vorig jaar overrompelde Eva Line de Boer tijdens Festival Cement met Dit gebeurt allemaal tegelijk, een gestileerde en toch ontroerende parade van menselijk geploeter waarmee ze de BNG Nieuwe Theatermakersprijs won. Dit jaar is ze opnieuw van de partij, met een voorstelling waarin ze onderzoek doet naar de wereld van de vlogger: Tutorial – the Art of Living.

YouTube is het domein van de vlogger. Tutorials, confessionals, unboxing videos: via de camera legt een doodgewone medemens je uit hoe je je pony verzorgt of hoe je graszoden moet aanleggen, spreekt iemand die bij je in de flat kan wonen via de camera haar zorgen uit, of laat zien wat Zalando nu weer heeft afgeleverd. Het is een zeer democratisch medium. Wie ook wil meedoen kan zijn eigen serie starten en volgers en reacties gaan sparen. Met haar team ging Eva Line de Boer op onderzoek, daarbij ook zelf actief meevloggend, met als resultaat een speelse voorstelling die je toch met een onaangename vraag laat zitten: durven wij nog wel met elkaar in gesprek te gaan?

Lees hier de hele recensie


De voorstelling stond in september op het Nederlands Theater Festival.  

regie: Eva Line de Boer, tekst: Sarah Blok, geluid: Harpo ’t Hart, scenografie: Tim Vermeulen, spel: Tine Cartuyvels, Lotte Driessen, Belinda van der Stoep, Peter van Meel & Destiny, mentor vanuit de Master Theater: Bart Van den Eynde, mentor vanuit Festival Cement: Leonie Clement, zakelijke leiding: Rick Mouwen, productie: Vera Vlot, regie-assistentie & vlogediting: Dirk Windhorst
Alles bekijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s