Tutorial, the art of living – Een grotezaalproductie


EEN BONTE MASH-UP VAN BLOGS EN VLOGS

Eind Maart ging de voorstelling Tutorial the art of living in première op festival CEMENT.

Samen met regisseuse Eva Line de Boer onderzocht ik de intimiteit van het internet. Wendy Lubberding schreef een recensie voor de theaterkrant.

YouTube is het domein van de vlogger. Tutorials, confessionals, unboxing videos: via de camera legt een doodgewone medemens je uit hoe je je pony verzorgt of hoe je graszoden moet aanleggen, spreekt iemand die bij je in de flat kan wonen via de camera haar zorgen uit, of laat zien wat Zalando nu weer heeft afgeleverd. Het is een zeer democratisch medium. Wie ook wil meedoen kan zijn eigen serie starten en volgers en reacties gaan sparen. Met haar team ging Eva Line de Boer op onderzoek, daarbij ook zelf actief meevloggend, met als resultaat een speelse voorstelling die je toch met een onaangename vraag laat zitten: durven wij nog wel met elkaar in gesprek te gaan?

Lees hier de hele recensie

De voorstelling stond in september 2017 op het Nederlands Theater Festival.  

regie: Eva Line de Boer, tekst: Sarah Blok, geluid: Harpo ’t Hart, scenografie: Tim Vermeulen, spel: Tine Cartuyvels, Lotte Driessen, Belinda van der Stoep, Peter van Meel & Destiny, mentor vanuit de Master Theater: Bart Van den Eynde, mentor vanuit Festival Cement: Leonie Clement, zakelijke leiding: Rick Mouwen, productie: Vera Vlot, regie-assistentie & vlogediting: Dirk Windhorst

Alles tonen