De sirene van Irene – Een containervoorstelling

Voor theaterfestival Over het IJ schreef en regisseerde ik deze zomer een zeecontainervoorstelling. De Sirene van Irene gaat over de mens onder de plak van zijn eigen bewustzijn. Een licht- en muziekspektakel over ironie en de gekmakende monoloog in je hoofd.
Maar bovenal over een grote groep jonge mensen die zijn verkleefd met ironie.

Er hangen gele slingers in de boom en ik zit in een bloemenjurk op een klapstoel bij een vuurkorf en ik kijk naar het dansfeest dat een zitfeest is geworden.
Er is een Motorola klaptelefoon tussen een spleet van de vlonderplanken gevallen en er liggen vier mensen op hun buik met een vork en een kledinghanger in die spleet te kijken. Er hangt een saamhorigheid in de lucht omdat we, nu, na de examens, allemaal de cliffhanger van ons eigen leven zijn en Irene zit naast me. Ik heb haar meegenomen want ze is, ondanks het feit dat ze sinds haar geboorte de torenhoge verwachtingen van een spectaculair leven niet meer heeft kunnen waarmaken, nog steeds mijn beste vriendin.
We kijken naar mijn klasgenoten die ook haar klasgenoten zijn omdat ik twee keer ben blijven zitten want ik had toen nog geen haast.

Tekst en Regie: Sarah Blok, spel: Maya Mertens (In een discotheek) , illustratie: Jasmijn de Nood

Met dank aan Rik van den Bos (Berg&Bos).

Het Parool, De Telegraaf en De Theaterkrant schreven over De sirene van Irene.

Alles tonen