Man zonder verdriet – Vrijplaats beginnende scenaristen

In het kader van de vrijplaats beginnende scenaristen van het Nederlands Filmfonds schrijf ik een 90 minuten scenario: Man zonder verdriet.

Één van de grondbeginselen van de film- en literatuurdramaturgie stelt dat een hoofdpersonage ten minste moet streven om een verhaal te kunnen vertellen omdat spanning is gebaseerd op de weerstand van het streven van het personage. 
In de meeste films en voorstellingen die ik zie, zet een personage alles op alles om zijn doel te bereiken. Het probleem dat ik hierbij ervaar, is dat deze verhalen in heel veel gevallen niet op het echte leven lijken. En mij dus zelden troosten.
Man zonder verdriet zal een scenario worden over de afwezigheid van streven.

Ik ben verguld met de begeleiding van Daan Bakker (Quality Time).

Alles tonen